TRATAMENTUL ENDODONTIC MODERN

ENDODONŢIE - Dreossi dental

TRATAMENTUL ENDODONTIC MODERN

Lumea, in general, devine din ce in ce mai dependenta de tehnologie iar sfera stomatologiei nu putea face exceptie. Pentru a tine pasul cu ultimele tipuri de tratamente trebuie, obligatoriu, sa se ţina cont de ultimele  aparate  si tehnologii aparute in domeniu. Acestea sunt menite sa imbunatateasca durabilitatea si calitatea tratamentului, precum si sa usureze munca medicului.

Pentru a putea realize cele mai sigure si predictibile tratamente de canal, la DREOSSI DENTAL a investit in aparatura de ultima generatie in endodontie : apex locator Apex ID, micromotor pentru tratament endodontic rotativ Elements Motor si Elements Obtura pentru obturatie de canal prin injectarea gutapercii la cald.

Apex locatorul este un dispozitiv electronic utilizat in endodontie  pentru a determina pozitia foramenului apical si, prin urmare, pentru stabilirea lungimii spatiuliu endodontic. In acest fel, confera medicului stomatolog siguranta unui tratament de canal corect, efectuat pe toata lungimea dintelui. Apexul canalului radicular are o rezistenta specifica la curentul electric. Acest lucru il masuram cu ajutorul unei perechi de electrozi, atasati de obicei la buza pacientului si la acele cu care se efectueaza tratamentul.

Pana la aparitia acestor aparate tratamentul de canal era realizat “orbeste”, deoarece foramenul apical (punctual de deschidere a canalului radicular) de cele mai multe ori nu coincide cu apexul (varful) radacinii . Folosind un apex finder eliminam posibilitatea unui tratament incomplet, in urma caruia pot apare diverse complicatii.

Apex locatorul poate fi deosebit de util atunci forma si orientarea radacinilor nu se pot vedea clar pe radiografie.

Avantajele folosirii apex locatorului sunt:

 • determinarea precisa a lungimii de lucru;
 • reprezentarea live a miscarii prin intreg canalul;
 • masuratori independente bazate pe sistemul avansat al multi-frecventelor;
 • determinarea electronica a lungimii canalului este recunoscuta ca fiind cea mai sigura metoda;
 • cea mai noua tehnologie digitala;
 • determinarea lungimii canalului radicular fara radiatii X, deci este o metoda neinvaziva.

edo1

Fata de acele clasice, manual, din otel inoxidabil, endodontia rotativa utilizeaza instrumentar electronic pentru a realiza tratamentele de canal. Micromotorul foloseste ace rotative din nichel titan (NiTi), un material de cinci ori mai flexibil decat otelul inoxidabil, dar si mai rezistent. Datorita flexibilitatii si a miscarii unice de reciprocitate realizate de acele Twisted Files Adaptative, putem accesa si cele mai curbe canale, fara a realize perforatii sau praguri, ceea c ear duce la esecul tratamentului. In acest fel, tratamentul de canal devine o procedura mult mai rapida si mai predictibila.

Avantajele endodontiei rotative:

 • aliajul NiTi ajuta la o curatare mai eficienta a sistemului endodontic
 • tratatmentul endodontic rotativ este mult mai predictibil si cu sanse mai mici de complicatii
 • tratamentul endodontic este mult mai rapid
 • acele rotative sunt mai silentioase decat cele manual
 • tratamentul de canal devine astfel o experienta mai confortabila pentru pacienti

 

Datorita sitemului rotativ pe care il folosim in clinica, sunt necesare doar 3 ace rotative pentru a finaliza prtea de instrumentare mecanica din cadrul tratamentului, in comparative cu cel putin 5 ace folosite edo3in tehnica clasica, cu ace manuale.

Odata preparate, canalele radiculare sunt apoi obturate (umplute) cu un material biocompatibil, gutaperca. In clinica noastra, aceasta etapa este realizata cu ajutorul edo2Elements Obturation Unit, unul din cele mai inovative sisteme din sfera endodontica, care utilizeaza tehnica de condensare la cald a gutapercii, cea mai eficienta metoda de obturare.

In comparatie cu alte tehnici de obturare radiculara, compactarea verticala a gutapercii incalzite realizeaza cel mai frecvent umplerea canalelor laterale si sigilarea apicala, deziderate care nu pot fi obtinute prin alte metode. Datorita utilizarii caldurii pentru plasticizare, materialul de obturatie se adapteaza perfect la peretii canalului radicular si isi va pastra, in timp, stabilitatea dimensionala.

Avantajele tehnicii de obturare vertical la cald:

 • are un success clinic indelungat
 • sigilarea sistemului endodontic de canale este mai eficineta decat alte metode de obturare
 • se obtine o mai buna etanseitate a obturatiei de canal, de care depinde succesul tratamentului
 • tehnica superioara altor metode, datorita introducerii in canalele radiculare a gutapercii incalzite, care poate patrunde si in canale laterale si accesorii

edo5

Toate aceste instrumente si metode de lucru pe care le folosim in cadrul tratamentului endodontic ne ajuta in obtinerea unor rezultate excelente si predictibile pentru pacientii nostri.

La DREOSSI DENTAL punem pe primul plan calitatea tratamentelor effectuate si confortul pacientilor nostril, asa ca va asteptam cu drag sa ne treceti pragul.

No Comments

Post A Comment

20 − seventeen =

  Bună,

  Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

  Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.