Estetică dentară este unul din cele mai puternice instrumente în recrearea unei estetici faciale noi, existând studii care afirmă că una din cele mai remarcante trăsături faciele este cea a gurii şi respective a surâsului.
În ziua de azi, estetică dentară reprezintă un domeniu foarte larg, ceea ce permite că fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică.
Astfel, putem vorbi de chirurgie – implantologie estetică, de faţete, încrustaţii sau coronane dentare, restaurări directe ale dinţilor foarte estetice, albiri dentare sau chiar de ortodontie în scop estetic.
Compozitele folosite în ziua de azi conferă medicului posibilitatea de a realiza restaurări directe cu rezultate deosebite, indiferent că vorbim de simple obturatii (plombe) sau de faţetări directe pe dinţi frontali. Atât paleta largă de nuanţe cât şi faptul că acestea au o translucenta asemănătoare dinţilor naturali duc la o estetică ce tinde spre perfecţiune.
Faţetele ceramice sunt asemenea unor unghii false, foarte subţiri carde sunt lipite pe suprafaţă dinţilor pentru a modifică le modifică formă, dimensiunea, culoarea sau poziţia sau pentru a înlocui obturatii vechi de compozit . De asemenea, pot fi utilizate pentru a închide spaţii între dinţi atunci când pacientul nu doreşte tratament ortodontic. Astfel, fâţele sunt cel mai des folosite pentru a îmbunătăţi aspectul dinţilor frontali şi al zâmbetului.

Încrustaţiile din ceramic (inlay/onlay) sunt folosite pentru a înlocui obturatii de amalgam medii şi mari de pe dintîi laterali care sunt inestetice din cauza culorii lor gri-metalizate şi care riscă să fractureze dintele din cauza efectului de până exercitat de material. De asemenea, încrustaţiile ceramic pot înlocui obturatii vechi de compozit care şi-au modificat în timp culoarea, s-au spart sau dintele s-a cariat suplimentar,pe lângă obturatie. Dintîi fisuraţi sau fracturati , a căror distructie nu este atât de severă încât să necesită acoperirea acestora cu coronae dentare pot fi restaurati cu încrustaţii.

S-a demonstrat că ceramică este de departe cel mai estetic material pentru lucrările protetice, având o rezistenţă foarte bună şi redând, în acelaşi timp, textura şi transluciditatea dintelui natural. Mai mult de atât, ceramică este un material foarte pur, având calităţi similare dinţilor ceea ce o face biocompatibilă datorită stabilităţii chimice crescute, toxicitătii scăzute asupra ţesutului, absenţa apariţiei alergiilor şi gradului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiei.
Un avantaj al esteticii detara este principiul de conservare. Intervenţiile sunt minim invasive (se şlefuieşte mai puţin din substratul dentar decât pentru o coroana) şi se păstrează cât mai mult din smalţul şi dentină sănătoase.
Ne dorim să readucem zâmbetul şi fericirea pe chipurile pacienţilor noştri, asta este principala motivaţie şi satisfacţie în meseria pe care ne-am ales-o. Aşa că va aşteptăm cu drag la Dreossi Dental pentru o consultaţie de specialitate şi va asigurăm că veţi fi îndrumaţi cu atenţie de către echipa noastră petru a putea face alegerea cea mai bună!