Respirația urât mirositoare (halitoza)

halitoza - Dreossi dental

Respirația urât mirositoare (halitoza)

Respirația urât mirositoare (halitoza), poate fi un semnal de alarmă în privința obiceiurilor proaste de îngrijire a cavității orale dar și pentru alte probleme de sănătate.
Cum îți afecteaza alimentația respirația?
Practic, toate produsele alimentare consumate încep să fie descompuse în cavitatea bucală. O dată ce alimentele sunt digerate și absorbite în fluxul sanguin, acestea sunt transportate către plămâni și degajate în respirația ta.
Astfel dacă mâncați alimente cu mirosuri puternice (cum ar fi usturoiul sau ceapa), perierea și folosirea aței dentare – chiar și a apei de gură –  reușesc doare să acopere mirosul temporar. Mirosul dispare complet doar după ce alimentele au trecut deja prin întreg procesul de digestie.
O igienă dentară precară poate cauza halitoza
Dacă nu folosiți periuța de dinți și ața dentară, zi de zi, particulele alimentare pot ramâne în gură și încurajează la dezvoltarea bacteriilor între dinți, în jurul gingiilor și pe limbă. Acest lucru conduce automat către respirația urât mirositoare.
De asemenea, fumatul poate provoca o respirație urât mirositoare, pete pe dinți, pierderea gusturilor și/sau iritarea gingiilor.
Ce probleme dentare sunt asociate cu respirația urât mirositoare?

  • Atunci când halitoza este persistentă, este primul semnal de avertizare al bolii parodontale. Bolile gingiilor, sunt cauzate de acumularea de placă pe dinți. Bacteriile determină formarea de toxine, care la rândul lor, irită gingiile. Netratată, boala parodontală, poate cauza deteriorarea gravă a gingiilor și a osului maxilar.
  • Igiena dentara deficiatra in cazul purtatorilor de aparat dentar și cariile dentare sunt și ele asociate cu halitoza.

 

ATENȚIE! Una din patru persoane este diagnosticată zilnic cu halitoză. Prezintă-te la medicul tău stomatolog încă de la primele indicii.

No Comments

Post A Comment

fourteen − 11 =

    Bună,

    Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

    Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.