Recomandări cărți pentru copiii care nu vor să se spele pe dinți

Dreossi Dental - blog

Recomandări cărți pentru copiii care nu vor să se spele pe dinți

Primele noțiuni pe care copilul are nevoie să le știe despre corpul lui și implicit, despre dințișorii lui, vin de la părinte. Acesta este cel care îi explică copilului despre importanța igienei orale și a obiceiului sănătos: periaj – ață dentară – apă de gură (evident, pe măsură ce micuțul crește).

Astfel: de la naștere până la apariția primului dinte părintele trebuie să curețe gingiile bebelușului cu o periuță tip-degetar.

De la vârsta de 6 luni și odată cu apariția primilor dinți copilul are nevoie de igienă dentară și trebuie să înceapă să fie familiarizat cu periuța de dinți de 2 ori pe zi (inițial cu ajutorul părinților urmând ca pe viitor să înceapă să folosească singur periuța).

Copilul trebuie să înțeleagă că dinții au nevoie de îngrijire la fel de mult ca celelalte părți ale corpului. La fel cum avem grijă să avem mâini curate, trebuie să ne asigurăm că și dinții noștri sunt curați – aceasta este garanția unei danturi sănătoase de la dințișori de lapte la dinții ”serioși” de adult.

O metodă foarte bună de a explica copiilor importanța igienei dentare este de a transmite mesajul cu ajutorul poveștilor amuzante, interesante și chiar hazlii – copii sunt mai receptivi la un ”ambalaj” mai interesant și mai puțin evident moralizator.

Mai jos puteți găsi o listă de titluri care vă pot inspira și atrage copilul de mic în călătoria spre o igienă echilibrată a corpului și dințișorilor.

 1. Despre Jorg, pe care- l dureau dinții
 2. Dințică în regatul zânei Merciluță
 3. Doctorul DeSoto
 4. Auuu…dinții mei
 5. Conni merge la dentist
 6. O zi cu doctorii din lumea animalelor
 7. Echipa de prieteni Masimtbinescu
 8. Doctorul Miez
 9. Max merge la dentist
 10. Max merge la doctor

În speranța că toate aceste povești îl vor ajuta pe copil să pășească pe tărâmul igienei dentare într-o manieră cât mai naturală și plăcută, ne dorim că vizitele la medicul dentist pedodont să creeze continuitate în prevenția și tratarea problemelor dinților de lapte!

No Comments

Post A Comment

4 × five =

  Bună,

  Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

  Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.