Probleme apărute după aplicarea aparatului fix

aparat dentar

Probleme apărute după aplicarea aparatului fix

Dreossi Dental are o echipa de specialisti ortodonti asa ca daca ai nevoie de un consult te invitam să ne contactezi.

Dupa aplicarea aparatului ortodontic fix se poate intampla ca uneori sa apara unele probleme .Va prezentam o lista de astfel de probleme, si cateva remedii si sfaturi pentru astfel de situatii.

Dinti durerosi/sensibili dupa vizita la medicul ortodont

Daca aveti dureri dentare dupa vizita de activare a aparatului dentar ortodontic, e recomandat sa luati un anti-algic ca de exemplu Paracetamol sau Ibuprofen.

Mancare ramasa intre dinti sau intre bracketi

Igiena dentara este extreme de importanta, mai ales in cursul unui tratament ortodontic. Mentineti ingiena prin periaj dentar, la care adaugati folosirea atei dentare si a periutei speciale interdentare, precum si a irigatorului bucal. Evitati scobitorile si alte obiecte ascutite sau dure care pot provoca rani gingivale si posibile desprinderi ale bracketurilor.

O sarma din aparatul dentar ortodontic va irita

Cu mare grija, incercati sa o impingeti usor cu capatul gumat al unui creion sub arc. Daca sarma nu poate fi indepartata de obraz/limba, contactati cabinetul ortodontic . Temporar, acoperiti capatul care irita cu o bucatica de ceara dentara, guma de mestecat fara zaharsau cu o buleta de vata.

Arcul principal a iesit din bracket sau din tub, in zona molarilor:

Contactati medicul ortodont! Intre timp, incercati sa reinserati arcul cu o penseta sau cu degetele. Daca sarma desprinsa nu irita obrazul sau limba, lasati-o in pace pana la vizita. Daca va inteapa, acoperiti capatul cu o bucatica de ceara. Daca ceara nu ajuta, in conditii extreme si nu inainte de a va consulta cu medicul ortodont puteti taia sarma, cu o forfecuta, intre 2 bracketi, si sa trageti si indepartati bucata cu pricina.

Dezlipirea unui bracket

Daca, din diferite motive, s-a desprins un bracket, contactati imediat medicul ortodont pentru o programare . De obicei, bracketul ramane conectat la arcul principal, asa ca nu necesita o programare de urgenta. Daca bracket-ul se roteste in jurul sarmei si irita, puteti sa incercati sa-l repozitionati cu o penseta.

Rani ale gurii

Aplicati ceara ortodontica pe bracketuri sau pe arc in dreptul ranii si purtati-o cat mai mult inafara de mese.Leziunea si disconfortul ar trebui sa se diminueze in cateva zile. Daca problema nu se amelioreaza luati legatura cu medicul ortodont.

Daca iti putem veni in ajutor, Dreossi Dental are o echipa de specialisti ortodonti. Te invitam să ne contactezi.

Autor: Dr. Carmen Coman

No Comments

Post A Comment

20 − fourteen =

Bună,

Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.