A venit vara!

A venit vara!

….cand stim ca cel mai frumos zambet este pus in evidenta de razele soarelui, de haine colorate si de un ten bronzat. De aceea mai mult ca niciodata ne dorim dinti albi si sanatosi. Una din metodele cele mai bune pentru ca dintii tai sa fie neafectati de procesele carioase, pentru ca ei sa-si pastreze culoarea alba si sa putem intretine efectul albirii este fluorizarea profesionala.

Nu intamplator in perioada estivala consumam si cele mai multe racoritoare acide(fresh-uri, limonade, bauturi carbogazoase) sau fructe care pot afecta suprafata smaltului. Inca un motiv inainte de inceperea verii si dupa terminarea acesteia sa va faceti o programare la sedinta de fluorizare, sedinta care dureaza maxim 30 min iar noi va garantam confortul si rasfatul de care au parte dintii dumneavoastra!

Este fluorul cel mai bun prieten al dintilor? Poate avea fluorul si efecte adverse?
Da, cu siguranta este cel mai bun prieten pe dinti dar nu si ajuns constant in cantitati mici, in organism, datorita ingerarii lui. Fluorul intareste smaltul si-l protejeaza de actiunea bacteriilor din cavitatea bucala, micsorand riscul aparitiei cariilor. De aceea metoda cea mai buna si sigura pe termen lung de ingrijire prin fluorizare se face in cabinetul stomatologic- sedinta de fluorizare.

De aici si pana la masura de a fluoriza apa de baut pentru a asigura tuturor (mai ales copiilor) doza de fluor necesara pentru protectia danturii era un pas destul de mic. Incepand din anii ’40, in SUA si Canada, apa potabila a fost, in mare parte, fluorizata prin adaugarea de fluorura de sodium.

Fluorul a devenit deodata elementul-minune care ne putea scapa de carii. Inclus in pastele de dinti, in apele de gura si, in cele din urma, in apa pe care o bea toata lumea, de la bebelusi pana la varstnici, fluorul ar fi urmat sa imbunatateasca sanatatea dentara a tuturor acestor norocosi beneficiari. Trebuie spus ca, la ora actuala, fluorura de sodiu mai este folosita doar in mica masura pentru fluorizarea apei, fiind inlocuita, intre timp, de alti compusi care contin fluor. In schimb, este inca prezenta in pastele de dinti.
De aceea noi recomandam pastele de dinti fara fluor.
Fluorizarea corecta se face doar la nivelul dintilor si nu prin ingerarea ei sau sau trecerea in organism prin bariera mucoasei cavitatii bucale, in timpul periajului.
Va asteptam la o sedinta placuta si relaxanta de fluorizare profesionala!

Autor: Dr. Dreossi Giulia

No Comments

Post A Comment

ten − 3 =

    Bună,

    Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

    Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.