Ce trebuie să știi despre periuța ta de dinți

Periuta de dinti - Dreossi dental

Ce trebuie să știi despre periuța ta de dinți

Te-ai gândit vreodată că periuța ta de dinți poate fi contaminată cu organisme microbiene orale ori de câte ori o folosești?

Virușii și bacteriile din gura unei persoane infectate pot trăi timp de câteva săptămâni în periuța de dinți. Astfel, fără a ne da seama, aceasta continuă să cauzeze boli.

Chiar și microorganismele sănătoase pot provoca infecții, mai ales dacă acestea pătrund în gingie din cauza unei accidentări sau ulcer oral.

Momentan, producătorii de periuțe de dinți nu sunt obilgați să le vânda într-un ambalaj steril, astfel acestea pot fi pline de bacterii chiar și atunci când o scoatem din ambalaj.

Prin urmare, avem pentru voi câți pași simpli de urmat pentru a evita contaminarea periuței de dinți.

  • Păstreaz-o curată. Cu toate că o udăm zilnic în timp ce ne periem dinții este indicat ca apoi să o clătim bine sub un jet de apă pentru a ne asigura ca am îndepărtat resturile. De asemenea, puteți chiar să-i faceți o baie în apă de gură 🙂 Apoi, asigură-i mediul în care să se usuce: în poziție verticală cu un capac ce-i permite aerului să circule, prevenind astfel apariția mucegaiului. Lipsa de aer poate favoriza bacteriile.
  • Înlocuiește-o regulat. Periuța de dinți se înlocuiește la fiecare 3 – 4 luni, imediat după ce ați fost bolnavi sau atunci când prezintă semne de uzură. Perii tociți ai periuței nu vor curăța adecvat dinții și gingiile.
  • Nu o împărți cu nimeni. Ești tentat să împrumuți periuța unui membru al familiei? Nu o face. Folosind periuța de dinți a altcuiva, se face transferul de salivă și bacterii, care în timp pot provoca carii dentare.

Sursa foto – i.huffpost.com

Tags:
,
No Comments

Post A Comment

four − 1 =

    Bună,

    Pacienții noștri au confirmat că tratamentele noastre sunt eficiente și nedureroase!

    Suntem o echipă de profesioniști specializați în tratarea simptomelor de mai jos.